Veelzijdig in veelzijdigheid 

SatMARS Netherlands BV, een volle dochter van Soltech Holding BV, is een jong en innovatief bedrijf wat zich hoofdzakelijk bezig houdt met ontwikkeling en verkoop van transport beveiligingsconcepten. Speciaal voor dit doel is de eerste all-in-one security trailer ter wereld ontworpen en gebouwd. Deze trailer wordt turnkey en naar klantwens gebouwd en voldoet aan de strengste eisen die op het gebied van transportveiligheid gesteld worden. 

De security trailer kan worden geleverd met diverse certificaten waaronder het Pharma keurmerk.


Ook geven wij trainingen en demonstraties. Zoals in München of elders in Europa. Wij leveren "plug&play" systemen die relatief eenvoudig in eigen werkplaats ingebouwd kunnen worden. Ook kan gekozen worden om de inbouw door ons te laten verzorgen in onze eigen werkplaats in Kollum.


Met grote trots stellen wij onze nieuwste aanwinst voor. Onze demonstratie trailer die tevens dienst doet als mobiele werkplaats en laboratorium om al onze producten en nieuwe ontwikkelingen uitvoerig te testen.
De Kikker is een zelfvoorzienend Tiny House ontworpen door Architect Piet Timans. De uitvoering wordt gedaan door KLEINER=GROOT, een merknaam van Soltech Holding BV.

Het is speciaal ontworpen voor:
Volwaardig wonen
Bed & Breakfast
Kantoor of atelier
Unit mantelzorg
Verkooppunt evenement
Recreatie woning
Onderkomen voor onderzoek
Gastenverblijf

DUURZAAM - ZELFVOORZIENEND
DIVERSE UITVOERING MOGELIJK
STAAT IN 1 DAG

Duurzaam en off-grid bouwen, De Kikker is het antwoord…

De trend van nu is minimaliseren, meer doen met minder, duurzaamheid, onafhankelijkheid, flexibiliteit en off-grid bouwen. U heeft misschien al gehoord van het concept "Tiny Houses". Onze Kikker past in dit concept, echter dit Tiny House dopen wij bij deze om tot een "Tiny Unit". Met een verdieping, zeer veel gebruiksmogelijkheden en flexibiliteit in het ontwerp en mogelijke locaties.Door de jarenlange internationale ervaring op commercieel vlak en door de brede advies ervaring is Soltech Holding door het RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) erkend als adviseur/coach om gesubsidieerde SIB-coachtrajecten aan te bieden. Dit wordt gedaan onder de naam SIB, Starters International Business. 

Soltech heeft een groot aantal trajecten succesvol afgerond en door de pragmatische instelling wordt dit door de meeste bedrijven als zeer plezierig en nuttig ervaren. 

Onderzoeksbureau Ipsos voert in opdracht van het RVO, klanttevredenheids-onderzoeken uit en Soltech krijgt over dit jaar een gemiddeld rapportcijfer van 8,2.


SatMARS Netherlands BV gestart met de ontwikkeling en het testen van een innovatief en intelligent beveiligingsproduct. Trailers worden momenteel beperkt beveiligd, maar worden wel ingezet voor grote aantallen kostbaren en diefstalgevoelige producten. Naast het forceren van de deuren is het steeds meer voorkomend dat criminelen zichzelf toegang verlenen via het opensnijden, knippen of zagen van de boven- en zijwanden van de trailers. Bestaande oplossingen voor trailerbeveiliging , veelal op basis van elektriciteit en koperdraden, zijn bij de dieven bekend en relatief gemakkelijk omzeilen. Daarbij zijn de huidige systemen door omvang, gewicht en techniek niet goed in te bouwen in reeds bestaande trailers. De projectpartners wensen om deze reden een intelligent beveiligingssysteem te ontwikkelen dat (1) middels glasvezeltechniek in een gesloten (ron) systeem (reactief) melding geeft bij een actieve inbraak en (2) een radarsysteem dat vroegtijdig (preventief) al melding geeft bij verdacht gedrag rondom de trailer.


Trailers worden momenteel beperkt vergrendeld, waar dit veelal afhankelijk is van de handmatige handeling door de chauffeur in kwestie. SatMARS ontwikkelt diverse vormen van trailerbeveiliging en is als aanvulling hierop voornemens om een intelligente trailervergrendeling te ontwikkelen. Bestaande vergrendelingsystemen als padlock (voor zover deze beschikbaar zijn) kennen veel beperkingen, waar deze afhankelijk zijn van de handelingen van de chauffeur in het afsluiten van de trailer, geen controle op afstand bieden en dure systemen betreffen. De projectpartners willen om deze reden een intelligent trailersvergrendelingssysteem voor de buitenzijde van de trailer ontwikkelen, waarbij op afstand de trailers centraal kunnen worden vergrendeld of ontgrendeld en de prijs vergelijkbaar is met deze van het beperkte padlocksysteem.
Op dit moment is er een overcapaciteit aan (WMO) voertuigen die dezelfde route rijden, er worden regionaal en provinciaal veel verschillende vervoersstromen aangeboden. De capaciteit van deze voertuigen worden soms slecht benut, waardoor ze vaak niet vol zitten. Aanvullend moeten mensen die gebruik maken van dit vervoer vaak (onnodig) lange routes afleggen voordat ze op locatie zijn (bv. het ziekenhuis of dagopvang). Semioverheden en non-profit organisaties spelen een dominante rol in dit vervoer, maar hier zal waarschijnlijk in de komende jaren flink op bespaard worden, waardoor de voornoemde problemen vermoedelijk alleen maar groter worden.
SatMARS wil Mobility4You opzetten, dit is een ontzorgingsconcept waarbij een samenstelling van diverse multifunctioneel inzetbare voertuigen worden gedeeld met meerdere mensen op verschillende locaties van verschillende verenigingen, (non-profit) organisaties, instanties met een vervoersbehoefte en particulieren met een tijdelijke (rolstoeltoegankelijke) vervoersbehoefte. Op deze manier staat een voertuig zelden stil en hoeven de gebruikers niet urenlang in het voertuig te zitten om op bestemming te komen, hiermee kan er een enorme besparing plaatsvinden door hogere efficiency, minder inspanning, lagere administratieve lasten en CO2 gebruik.
SatMARS wil hiervoor Mobility4You opzetten, wat technisch gezien bestaat uit een embedded authenticatie platform en een fysiek locksysteem op de autobusjes.